Mehhiko tänavakunstnikule otsitakse lõuendit

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need on mõned näited Mehhiko tänavakunstniku Farid Rueda töödest. Juuni keskel on teda oodata neljaks päevaks Viljandisse. Millise seina ja kavandi kallale ta siin asub, alles selgub.
Need on mõned näited Mehhiko tänavakunstniku Farid Rueda töödest. Juuni keskel on teda oodata neljaks päevaks Viljandisse. Millise seina ja kavandi kallale ta siin asub, alles selgub. Foto: Erakogu

Juunis Tallinnas ja Tartus korraldatavatel tänavakunstifestivalidel tehakse Viljandile kingitus: siia saabub Mehhiko tänavakunstnik Farid Rueda, kelle mural’iks hakkasid korraldajad sobilikku seina otsima.

Mural on ingliskeelne sõna seinamaalingu kohta ning grafiti- ja tänavakunstis tähendab see majaseintele kantud hiigelsuuri pilte. Farid Rueda on teinud neid seni enamasti oma kodumaal, aga jõudnud mõnel üksikul korral ka Euroopasse. Ta on kunstnik, kes ei taha näha oma töid muuseumis, ning et jõuda võimalikult paljude kriitikuteni, kasutabki ta lõuendina hoonete seinu.

Üks «Stencibility» festivali korraldajaid Kadri Lind rääkis, et Viljandi valiti välja isiklikel põhjustel. «Viljandi on hinge peal olnud, sest sõbrad on sinna kolinud ja linnana ta meeldib. Mul hakkas pool aastat tagasi närima, et võiks seal midagi teha,» lausus juuni alguseni Amsterdamis praktiseeriv Lind, kes on pärit Tallinnast, aga pidanud pikemat aega koduks Tartut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles