Microsofti töötajana esinenud häkker tungis kooli arvutisse

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just sellesse muusikakooli arvutisse õnnestus petturitel sisse pääseda. Õnneks said Viljandi linnavalitsuse IT-spetsialistid Madis Mägi ja Marek Magnus õigel hetkel jaole ja failid õnnestus päästa.
Just sellesse muusikakooli arvutisse õnnestus petturitel sisse pääseda. Õnneks said Viljandi linnavalitsuse IT-spetsialistid Madis Mägi ja Marek Magnus õigel hetkel jaole ja failid õnnestus päästa. Foto: Elmo Riig / montaaž

​Teisipäeval sai Viljandi muusikakooli töötaja ingliskeelse telefonikõne, kus helistaja teatas, et on Microsofti esindaja ning vajab ligipääsu arvutile, sest see on viirusi täis. See on levinud petuskeem arvutisse häkkimiseks. 

Viljandi linnavalitsuse infotehnoloogia arendusspetsialist Marek Magnus märkis, et pettur pääses arvutisse kasutaja vea tõttu. «Helistaja väitis, et on Microsofti esindaja, ütles, et arvuti on pahavara või viirust täis, ning ta soovib ligipääsu, et see korda teha,» selgitas Magnus. «Kahjuks andiski töötaja teadmatuse tõttu ligipääsu.» 

Magnus ütles, et linnavalitsuse IT-spetsialistid said siiski õigel ajal jaole. «Muusikakoolist helistati kohe meile ja me käskisime võrguühenduse katkestada,» selgitas Magnus. «Nii palju oli jõutud teha, et arvutile oli parool peale pandud.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles