Teatrikunstnik esitleb Ugalas elulooraamatut

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrikunstnik Ingrid Agur esitleb laupäeval Ugala kammersaalis raamatut «Ingrid Agur. Elu kolm vaatust».
Teatrikunstnik Ingrid Agur esitleb laupäeval Ugala kammersaalis raamatut «Ingrid Agur. Elu kolm vaatust». Foto: Repro

Laupäeval, 8. aprillil kell 12 esitleb teatrikunstnik Ingrid Agur Ugala kammersaalis raamatut «Ingrid Agur. Elu kolm vaatust». Teatrikunstniku raamatust loevad põnevamaid lehekülgi Leila Säälik ja Peeter Jürgens.

«See on raamat meie emast, kes on ligemale 170 lavastuskujundusega andnud suure panuse Eesti kultuurilukku. Ja see on ka väga isiklik raamat vahetute kirjeldustega tollest perioodist, mil kunstnik pidi võitlema kommunismimeelsete teatrijuhtide, olmemurede ja pidurdamatute teatrinatuuridega. Sellest hoolimata suutis ta luua, maalida ja olla ema kahele pojale,» räägib Hendrik Agur, kes koos vend Madis Aguriga kirjeldab raamatu lehekülgedel oma lapsepõlve Ugala teatris.

Teatrikunstnik Ingrid Aguri raamat «Elu kolm vaatust» on ilustamata jutustus, põimides isiklike ja teatrielu mitmekihiliste niitidega omavahel kunstniku noorpõlve Tomskis ning kirjeldused nelja aastakümne lavastuste sünnist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles