Linna koristajate ümber lendavad lehed ja tolm

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja pargi serval ajasid koristajad eile puhuritega sügisel langenud lehti kokku. Tänavatel sõitvaid tolmuimureid võis kaugelt ära tunda nende ümber lendleva tolmupilve järgi.
Valuoja pargi serval ajasid koristajad eile puhuritega sügisel langenud lehti kokku. Tänavatel sõitvaid tolmuimureid võis kaugelt ära tunda nende ümber lendleva tolmupilve järgi. Foto: Marko Saarm

​Viljandi tänavatel ja parkides on alanud koristushooaeg ning kümned mehed teevad varahommikust õhtuni tööd, et linn mai keskpaigaks puhtaks saada.

«20 töötajat on koristamisega ametis,» teatas Viljandi Linnahoolduse juhataja Margus Suigusaar. Praegu korjatakse kõnniteedelt kokku talvel sinna libeduse tõrjeks puistatud killustikku ning parkidest sügisel langenud lehti. «Kõnniteedel oleme töö enam-vähem juba lõpetanud.»

Sõiduteede korrastamisega tegeleb aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused. Ettevõtte tänavahooldusmeistri Janno Lahe selgitusel sõltub see töö praegu täiel määral ilmast. Juba märtsi keskpaigast tulevad mehed igal varahommikul tööle, et minna tänavaid koristama, kuid miinuskraadidega seda teha ei saa. Lahe sõnul kasutavad masinad oma töös palju vett ning külmakraadidega muutuksid teed liuväljaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles