PILTUUDIS. Nutikas põõsas leidis liitlase ja kiirendas jõuliselt kevade tulekut

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaküdoonia on varajasest kuupäevast hoolimata õide puhkenud. Abi selleks on nutikas põõsas hankinud kõrvalasuva hoone ventilatsioonisüsteemilt.
Ebaküdoonia on varajasest kuupäevast hoolimata õide puhkenud. Abi selleks on nutikas põõsas hankinud kõrvalasuva hoone ventilatsioonisüsteemilt. Foto: Erakogu

Jämejala pargis võib neil päevil näha huvitavat vaatepilti, kus ebaküdooniapõõsas on leidnud ebahariliku liitlase, kelle abil on suutnud hoolimata veel jahedatest ilmadest juba õide puhkeda. 

Põhjamaa sidruniks kutsutud, äärmiselt vitamiinirikaste viljadega ebaküdoonia õitseb harilikult mai- ja juunikuus. Jämejala pargis ei ole aga üks põõsas mallanud sel aastal õitsemisaega ära oodata ja nii tundub ta olevat sõlminud kõrvalasuva ventilatsioonišahtiga, kust sooja õhku pahiseb, omalaadse koostööpakti. 

Kui enamikul põõsast pole isegi veel lehti küljes, on selle paar oksa juba uhkes õieilus pakatamas, ehkki väljas on alles külmade öödega aprillikuu alguspäevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles