Juhtkiri. Hinneteleht

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui Isamaa ja Res Publica Liit ei lähe oma nime all Viljandi linnavolikogu valimistele ning kui Ando Kiviberg teatab, et ei kavatse uuesti linnapeaks kandideerida, tekiks Viljandi poliitikas täiesti uudne seis. Esimest korda juhtuks, et valija ei saa senistele juhtidele hinnangut anda. Hinneteleht jääks tühjaks.

Seni pole valijad Viljandis võimulolijate suhtes pahameelt üles näidanud. Ametis olevad linnapead on alati korjanud kohalikel valimistel hea häälesaagi, päris tihti on aga juhtunud, et teised volikokku pääsenud jõud on seejärel linnapea erakonna opositsiooni mänginud. Aga kuidas saab oktoobri keskel hakata võimujooni vedama juhul, kui praegu kõige suuremat võimuvastutust kandvat IRL-i sellisel kujul laua taga enam polegi?

Huvitav on näha sedagi, kuidas IRL-ist tuttavate nägudega valimisliit end valijatele tutvustama hakkab. Kas nii, et kõik, mis viimase nelja aasta jooksul sai hästi tehtud, on nende töö ja ülejäänu jääb kadunud IRL-i vastutada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles