Kalmetu kooli neljandal klassil oli õnne

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmetu koolimaja
Kalmetu koolimaja Foto: Marko Saarm / Sakala

Kooliõpilastele mõeldud ennetusprogrammi «Suitsuprii klass» lõpetas sel õppeaastal suitsuvabana 727 klassi ehk 85 protsenti kõikidest alustanud klassidest.

Tervise arengu instituudi spetsialisti Minni Saapari sõnul liitus oktoobris ennetusprogrammiga 850 põhikooliklassi 190 koolist. «Neist oli programmi ehk märtsi lõpuks jäänud suitsupriiks 85 protsenti. Kokku oli selliseid õpilasi 11 862.»

Minni Saapari kinnitusel on see näitaja läbi aastate püsinud sama.

Novembris oli kõigil klassidel võimalik osa võtta ka programmi vaheülesandest, milleks oli lühivideo «Mida ägedat saab teha suitsetamise asemel?». Saabus 99 videot.

«Videod olid väga eriilmelised ja tore oli näha, millega õpilased sisustavad oma vahetunde ja ka koolivälist aega,» märkis Saapar.

Kõikide videote saatjate vahel loosis tervise arengu instituut välja kolm preemiat summas 270 eurot ning kõikide programmi suitsupriidena lõpetanute vahel 27 preemiat samuti summas 270 eurot. Preemiat saab iga klass kasutada ühise matka, ekskursiooni, muuseumiskäigu või muu ettevõtmise tarvis. Kõikide võitnud klassidega võetakse ühendust. Viljandimaalt naeratas loosiõnn Kalmetu kooli neljandale klassile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles