Juhtkiri. Avaliku võimu mõte

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Hea linna- või vallavolikogu liige ei ole üksnes arukas ja aus, vaid ka mitte just suu peale kukkunud. Vähemalt nii sõnaosav peaks ta küll olema, et suudab volikogus toimuvat teistele selgitada. Eeskätt muidugi neis asjus, kus tal endal on otsene roll. Näiteks mingile dokumendile pandud pookstavi kaudu.

Loomulikult peab volikogu liige olema valmis seletust andma. Need rahvasaadikud, kes on endale teadvustanud, mis on avaliku võimu mõte, seda on. Nad mõistavad, et volikogu saalis räägitu ja otsustatu on avalik asi, sest see mõjutab kohalikku elu. Neile ei ole vaja öelda, et kui keegi selle kohta küsib, siis tuleb vastata. Isegi kui küsitakse väga harva.

Ent see kõik on pelgalt teooria. Praktika on mõnikord kahjuks hoopis teistsugune. Näiteks selline, nagu võib lugeda tänase lehe kolmanda külje põhiloost. «Ei, meie ei vestle. Ma ei vestle mitte kellegagi mitte millestki,» olid ühe Mõisaküla linnavolikogu liikme sõnad ajakirjanikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles