Kampaaniaks tuli raha kasiinost

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu valimistel üksikkandidaadina üles astunud Valdo Paddar andis teada, et kasutas valimiskampaaniaks kasiinos võidetud raha.

Nagu Paddar riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjonile deklareeris, oli tal kampaaniaks 10 566 eurot, millest 10 123 eurot pärines Olympic kasiinos väljastatud võidust ning 222 eurot pensionist, kirjutas «Postimees».

Valimisteks kulutas ta siiski vaid ligi 1200 eurot. Suurem osa sellest summast läks bensiinile, sõidukuludele ning raadiosaatele ja plakatitele.

Valimiste eel pälvis Pad­dar enim tähelepanu lubadusega anda riigikokku pääsemise korral Toompeal teenitav palk tagasi valijaile. Valdo Paddar kogus Järva- ja Viljandimaalt 310 häält.

Valimiskulude deklaratsioonidest ilmnes, et enamasti hankisid üksikkandidaadid kampaaniaks vajaliku summa oma teenistusest või pere toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles