Päästeametnikud hoiavad lõkkepõletajatel silma peal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti võib kontrollimatu kulupõleng tekkida süütuna paistvast lõkkest.
Tihti võib kontrollimatu kulupõleng tekkida süütuna paistvast lõkkest. Foto: Elmo Riig

Päästeamet hoiatab, et lõket põletades tuleb tagada, et tuli ümbrusele ei leviks. Lõuna päästekeskuse inspektorid võtavad vastutusele kõik lõkkepõletajad, kelle lõkkest süttib kulu. Ühtlasi kontrollivad nii päästjad kui inspektorid igapäeva tööülesannete täitmise käigus nende teele jäävate lõkete põletamise ohutusnõuete täitmist.

Möödunud pühapäeval oli päästeameti pressiteenistuselt tulnud info järgi Viljandimaal kaks suuremat kulupõlengut. Karksi-Nuias Lossi tänaval põles 30 ruutmeetrit kulu ning Viljandi vallas Väike-Kõpu külas 0,7 hektarit kulu ja oksahunnik, mille päästjad kustutasid.

Laupäeval hommikul teatati, et Viljandi vallas Uusna külas on korteris suits. Päästjad selgitasid välja, et elanik oli toidu pliidile jätnud ja ise magama jäänud. Ohtlik olukord kõrvaldati. Päästjad manitsesid korteriperemeest ja tegid märkuse suitsuanduri puudumise kohta. Mehe andmed edastati järelevalveinspektoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles