Linlaste kevadkoristuse jäägid rändavad jäätmejaama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsus on sõlminud kevadise aiaprahi äraveo kokkuleppe taas Keskkonnateenuste aktsiaseltsiga.
Viljandi linnavalitsus on sõlminud kevadise aiaprahi äraveo kokkuleppe taas Keskkonnateenuste aktsiaseltsiga. Foto: Mihkel Maripuu

Viljandi linnavalitsus on sõlminud kevadise aiaprahi äraveo kokkuleppe taas Keskkonnateenuste aktsiaseltsiga. Ettevõte alustab eramute juurest pakendatud lehtede ja okste äravedu kahe nädala pärast.

Viljandi linnavalitsuse hangete spetsialisti Kaidi Brauni sõnul on kokku lepitud, et äravedu saab teoks kahel nädalal: 17.–21. aprillini ning 24.–28. aprillini.

Selleks, et ettevõtmisega saavutada hea tulemus, on vajalik väga täpselt jälgida aia- ja haljastusjäätmete kogumiseks etteantud nõudeid. Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata kuni 1,3 meetri pikkuseks ja kokku siduda. Puulehti, tõrusid ja muid aiajäätmeid kogudes tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 25 kilogrammi. Seotud oksad ja jäätmekotid tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Aia- ja haljastusprahi tasuta äravedu ei ole kodanikele kohustus, vaid võimalus jäätmetest tasuta vabaneda. Eraisikud, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on Viljandis, saavad ka ise aia- ja haljastusjäätmed tasuta jäätmejaama viia. Viljandi jäätmejaama aadress on Pärnu maantee 36 ning see on avatud tööpäevadel kella 9–18 ning laupäeviti kella 9–15.

Aia- ja haljastusjäätmeid võib Viljandis oma kinnistul põletada ajavahemikus 1. aprillist 2. maini ja 15. septembrist 1. novembrini, täites seejuures kõiki tuleohutuse seaduses sätestatud nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles