Tuhanded mobiil-ID sertifikaadid muutuvad kehtetuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart-ID kasutamiseks laadib kasutaja oma nutitelefoni rakenduste poest seadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku mobiil-ID või ID-kaardi abil.
Smart-ID kasutamiseks laadib kasutaja oma nutitelefoni rakenduste poest seadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku mobiil-ID või ID-kaardi abil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäevast muutuvad tuhanded SIM-kaardiga seotud mobiil-ID sertifikaadid kehtetuks, sest politsei- ja piirivalveameti otsusel minnakse üle tugevama turvalisusega lahendusele.

SK ID Solutionsi andmetel oli märtsi lõpu seisuga mobiil-ID sertifikaat uuendamata rohkem kui 4000 inimesel. Muudatus puudutab neid kasutajaid, kes võtsid endale mobiilioperaatori juurest mobiil-ID SIM-kaardi enne 2015. aastat ja taotlesid sellele sertifikaadid 2014. aasta jooksul.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul peavad selliste SIM-kaartide omanikud, kes tahavad mobiil-ID-ga ka edaspidi mugavalt makseid teha ja elektrooniliselt allkirjastada, võtma kasutusele uue ja turvalisema SIM-kaardi ning taotlema uued mobiil-ID sertifikaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles