Viljandi paneb kokku järvepallimeeskonda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvepallimeeskond peab plaanide kohaselt oma esimese rahvusvahelise kohtumise Viljandi linnastaadionil tuleva aasta 3. juunil.
Järvepallimeeskond peab plaanide kohaselt oma esimese rahvusvahelise kohtumise Viljandi linnastaadionil tuleva aasta 3. juunil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et Viljandi järv on kogu maailmas üks vähestest ja Eestis üks viiest, kus elab haruldane vetikas järvepall, on linnavalitsus otsustanud harulduse linna heaks tööle panna. Täna avalikuks tehtud plaanide kohaselt pannakse 2018. aasta hansapäevade ajaks kokku maailma esimene järvepallimeeskond, mis saab nimeks LBC Viljandi Big Wet Balls.

«Viljandi on üle maailma tuntud paljude rahvusvaheliste ettevõtmiste poolest, samuti meelitab linn üha enam turiste oma kauni loodusega. Meil elav järvepall annab harukordse võimaluse need kaks asja kokku panna ning luua nii midagi tõeliselt ainulaadset,» kõneles üks ettevõtmise initsiaatoreid, linnapea Ando Kiviberg ning lisas, et sport, kultuur ja looduskaitse peavadki alati käsikäes käima. 

Loodava meeskonna eelarve on 448 000 eurot, raha leidmiseks koondatakse Kivibergi sõnul linna keskkonna- ning haljastus- ja heakorraspetsialisti ametikoht. 

Järvepallimeeskond peab plaanide kohaselt oma esimese rahvusvahelise kohtumise Viljandi linnastaadionil tuleva aasta 3. juunil. Vastaste otsimisega tegeldakse linnapea sõnul praegu pingsalt, kohtumise piletid tulevad müüki lähematel nädalatel.

Matšile eelneva aasta jooksul treenib meeskond linnastaadioni kunstmuruväljakul, treeningutel kasutatavate järvepallide hankimiseks on lubanud abikäe ulatada kohalikud sukeldumisentusiastid. Meeskonna treeneri ametikohta on Sakala andmetel pakutud jalgpallifanaatikust sotsiaaldemokraadile Randel Läntsile.

16. mail kell 13 peab Viljandi Big Wet Balls kunstmuruväljakul kontrollkohtumise FC Tarvastu meeskonnaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles