Valitsus otsustas rahvakultuuri keskuse Viljandisse tuua vaid osaliselt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas rahvakultuuri keskuse Viljandisse tuua osaliselt.
Valitsus otsustas rahvakultuuri keskuse Viljandisse tuua osaliselt. Foto: Kristjan Teedema

Nagu sisekaitseakadeemia Narva viimine on suurt vastuseisu tekitanud ka kava tuua rahvakultuuri keskus Tallinnast Viljandisse ja seepärast otsustas valitsus viimasel istungil plaanid üle vaadata.

Rahvakultuuri keskuse töötajad leidsid kultuuriminister Indrek Saarele läkitatud pöördumises, et kuna paljud asutused, kellega keskusel suhelda tuleb, töötavad pealinnas, ei oleks sealt ära kolida mõistlik. Samuti juhitakse tähelepanu, et Viljandis on juba kultuuriakadeemia ja pärimusmuusika keskus.

«Meie hinnangul ei ole mõistlik kontsentreerida kogu rahvakultuuri valdkonna arengut toetavaid ja koordineerivaid asutusi ning nende olemasoluga kaasnevaid võimalusi ühte linna,» seisab keskuse töötajate nimel esinenud Aivi Lintnermanni kirjas.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteate järgi otsustaski koalitsioon seetõttu, et rahvakultuuri keskus kolitakse Viljandisse ainult osaliselt: et Viljandis rahvast niikuinii ei ole, jääb rahva osa edasi Tallinna, Viljandile saab aga kultuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles