PÄEVAKOMMENTAAR. Arhitektide kaunid pildid ja Viljandi veekeskus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi veekeskuse eskiisikonkursi võidutöö 2017. aastal.
Viljandi veekeskuse eskiisikonkursi võidutöö 2017. aastal. Foto: Kaos Arhitektid/Projekt O2

Selles, et üks arhitektuurivõistlus jääbki vaid kaunite piltide esitamise kohaks ning žürii osa piirdub teoreetiliselt parima ja sobivaim töö valimisega, pole tegelikult midagi erilist. Arhitektide liidu juhi Katrin Koovi hinnangul lõpevad peaaegu pooled konkursid sahtlis.

Arhitektidele teeb selline asi kindlasti tuska, sest keegi ei taha teha tööd vaid selleks, et kuulda oma nime võitjana ja jääda siis tegelikust projekteerimisest ilma. Eesmärk on ikka oma ideed teostatuna näha. Aga nagu öeldud, on arhitektid sellega harjunud. Kokkuvõttes sõltub ikka tellijast, kas töö valmis saab.

Viljandis kümne aasta pikkuse pausi järel teise veekeskuse ideekonkursi võitnud arhitekt Margit Aule rääkis, et ta on elu jooksul rajanud paberil mitu veekeskuselaadset hoonet. Valmis polnud selleks aja neist ükski ja üht hotelli saunakompleksi rajati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles