Männimäe kortermajadesse kolisid erilised naabrid (1)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee 28a maja elanikud on jaganud kuu aega trepikoda uute naabritega, keda nad tunnevad põhiliselt valju hääle järgi.
Riia maantee 28a maja elanikud on jaganud kuu aega trepikoda uute naabritega, keda nad tunnevad põhiliselt valju hääle järgi. Foto: Elmo Riig

Männimäel Riia maantee 28a värskelt renoveeritud kortermajas elav naine puhastas ühel hommikul oma auto aknaid, kui uus naaber tegi temast nutitelefoniga pilti, öeldes, et see jääb talle mälestuseks.

Uued elanikud pole päris tavalised naabrid. Aktsiaselts Hoolekandeteenused, mis on riigile kuuluv äriühing, ostis kolm korterit, mis Riia maantee majades müügis olid, ja tegi neis remondi, et paigutada sinna elama kümme psüühilise erivajadusega inimest. Kui kahes korteris on elanikud juba kuu aega sees, siis kolmandasse hakatakse neid järgmisel nädalal kolima.

Riia maantee 28a maja viienda korruse korteris elab kolm meest, kellest kahe koduks oli seni Põltsamaa külje all asuv Võisiku kodu, mis on mõeldud samuti erivajadustega inimestele. Neid kolme meest teavad naabrid põhiliselt hääle järgi. Üks, kõige pikem, räägib kõige kõvemini. Meeste jutt kostab läbi seinte ja põrandate, eriti suureks läheb jutukõmin siis, kui nad suunduvad üheskoos välja suitsu tegema.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles