Juhtkiri. Ülesmäge Viljandi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Üks vana mees olevat kord lastelastele rääkinud: «Teie, noored, ei tea raskest elust midagi! Mina kõndisin omal ajal igal hommikul paljajalu kolm kilomeetrit ülesmäge kooli ja igal õhtul neli kilomeetrit ülesmäge koju tagasi.»

See nali tükib meelde, kui lugeda mõne riigiasutuse või riikliku sihtasutuse põhjendusi, miks just tema kohe kindlasti teispoole Tallinna piiri ei tohiks sattuda. Tänases lehes leiab äramärkimist rahvakultuuri keskuse kultuuriministrile mõeldud pöördumine, mida igaüks võib keskuse kodulehelt lugeda. Kui ühes kohas selgitatakse, et pealinnas asuvad ka kultuuriministeeriumi ja koostööpartnerite esindajad, kellega on Tallinnas tegutsedes lihtne koosolekuid pidada, siis teises kohas leitakse, et rahvakultuuri valdkonna arengut toetavaid ja koordineerivaid asutusi ei ole mõistlik ühte linna (loe: Viljandisse) koondada.

«Lisaväärtust annab rahvakultuuri keskus just Tallinnas,» jätkatakse seisukohavõtus mõtet. «Keskuse ümberpaigutamine tekitaks pealinna, Harjumaa, Ida- ja Lääne-Virumaa, Läänemaa, Raplamaa ja saarte rahvakultuuri valdkonnas töötavate ja tegutsevate inimeste jaoks pigem osalusvõimaluste järsu vähenemise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles