Väärtfilmid on kolinud ETV2 ekraanile

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajastutruudus, ausalt oma kogukonda teenivad politseinikud ja inimeste vastastikune hoolivus muudavad kordusele tuleva seriaali «Südameasi» nauditavaks.
Ajastutruudus, ausalt oma kogukonda teenivad politseinikud ja inimeste vastastikune hoolivus muudavad kordusele tuleva seriaali «Südameasi» nauditavaks. Foto: ETV arhiiv

Need televaatajad, kes on harjunud nautima Briti seriaali «Maahaigla», nägid möödunud reedel viimast osa. ETV ekraanil on taas «Südameasi».

ETV hanke- ja tõlketoimetuse hankija Toomas Luhats, milles on asi — kas «Maahaigla» sai otsa?

Iga asi saab kord otsa, nii juhtus ka sarjaga «Maahaigla», mida lihtsalt rohkem ei ole.

Kas hakkate näitama «Südameasja» uusi osi või tulevad kolmandale ringile vanad?

Kordame sarja kahte viimast hooaega, mis on seni eetris olnud vaid ühe korra. Seega 17. ja 18. hooaeg, kokku 48 jagu.

Paljud meessoost vaatajad tunnevad puudust «Laborirottidest». Miks selle näitamine katkes?

Kõiki sarju tehakse hooaja kaupa. Hooaeg koosneb tootjast olenevalt 4—30 jaost. «Laborirottide» puhul tähendas katkemine esimese hooaja lõppu. Näitasime ära kuus osa ning rohkem neid polegi. Kas teine hooaeg tehakse või mitte, seda näitab aeg.

Kas oskate öelda midagi «Kiirabihaigla» kestmise kohta? Kui pikalt seda sarja on tehtud ja kui kaua ETV seda veel näitab?

«Kiirabihaigla» staaž ETV-s on pikem kui minul, oleme praegu 14. hooaja juures. Me näitame seda nii kaua, kuni vaatajatel huvi on. Praegu on see üks ETV populaarsemaid sarju üldse.

Mõni aeg tagasi «Sakalale» antud intervjuus ütlesite, et selliste vanade sarjade nagu «Capital City» ja «Soe koht» näitamine otsustatakse telemajas põhjalikuma aruteluga. Praegu, mil oleme euroliidus, oleks väga lõõgastav näha brittide selleteemalist «Sooja kohta». Kui kaugel aruteluga olete?

Nimetatud sarju pole plaanis eetrisse tuua. Ühest küljest on tegemist vanemate sarjadega, aga näidata võiks ju ikkagi kas uusi või väga häid vanu sarju nagu «Allo, Allo!». «Sooja koha» sõpradele soovitan äsja alanud poliitilise satiiriga vürtsitatud huumorisarja «Paksust ja vedelast», mis on eetris pühapäeviti kell 20.30.

Paljud menuseriaalid on nähtavad ka kaabeltelevisioonis, korralikud tõlked all.

Kui hoolikalt meie programmi vaatate, siis märkate, et ETV-st peaaegu ei leia sarju, mis on kusagil kaabelkanalis juba jooksnud. Pigem on meil näidatavad sarjad ja filmid sellised, mille teleesilinastused Eesti territooriumil leiavad aset rahvusringhäälingu kanalites ETV ja ETV2.

Mida huvitavat on ETV ekraanile tulemas?

ETV siis kõigepealt. Krimisõpradele soovitan uut suurepärast pühapäevaõhtust sarja «Inspektor George Gently», kus mõjuva osatäitmise teeb Martin Shaw.

Teisipäeviti kell 22.10 on pärast «OP-i» Kanada sari «Erica», millega loodame rõõmustada naisvaatajaid. Reedel kell 22.30 jookseb «Hungi» teine hooaeg.

Maailmakino on meil kolinud ETV2. Filmisõbrad kindlasti teavad, aga ei tee paha seda korrata. Lähiaja filmidest soovitan 2008. aastal Cannes’i festivalilt Kuldse palmioksa saanud linalugu «Seinte vahel», kuid tulemas on ka «Home» («Kodu»), «Fish Tank» («Akvaarium) ja «Cold Souls» («Külmad hinged»), mis ütlevad sügavamat sisu otsivale filmihuvilisele palju.

Unustada ei tohi dokumentaalfilme, sest tulemas on maailma absoluutseid tippe. Eriliselt tõstan esile ETV «Välisilma» filme ja ETV2 loodusdokumentaale.


TULEKUL
«Välisilma» filme aprillis
• «Standing Army» («Regulaararmee») USA sõjaväebaasidest paljudes riikides.
• «Enemies of the People» («Rahva vaenlased») genotsiidist Kambodžas.
Allikas:Toomas Luhats

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles