Viljandi trükikoja käive tegi aastaga suure hüppe

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Print Besti trükikoda on tegevust aastaga oluliselt laiendanud ning tegevuse suurenemist võib prognoosida ka alanud aastaks.
Osaühingu Print Besti trükikoda on tegevust aastaga oluliselt laiendanud ning tegevuse suurenemist võib prognoosida ka alanud aastaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänavu 20. sünnipäeva tähistavale Viljandi trükikojale Print Best oli eelmine aasta trükitööstuse üldisest paigalseisust hoolimata sedavõrd edukas, et firmal õnnestus käivet kasvatada rohkem kui 20 protsenti.

Osaühing Print Best andis teada, et uute investeeringute käivitamine 2015. aasta lõpul andis Männimäel 24 tundi ööpäevas töötavale trükikojale võimaluse saada uusi lepinguid ning asuda konkureerima Euroopa suuremate poogenofsettrükikodadega.

Ettevõtte teatel jätkus maailma trükitööstuses mullu üldine madalseis, kuid Print Best suutis sellistes tingimustes oma tulemusi parandada. Aastaga kerkis käive 9,1 miljonile eurole ehk 22 protsenti kõrgemaks kui 2015. aastal.

Maksude-eelne kasum kerkis 40 protsenti ehk 1,2 miljoni euroni. Käibe kasvu andis ettevõttele koostöö algus Skandinaavia suurkirjastajatega. Eksporti suurendas Print Best Taanis 60, Rootsis 45, Norras 15 ja Hollandis 10 protsenti.

Tulevikule mõeldes peab ettevõtte väga tähtsaks seda, et läbis edukalt USA ühe suurema meediakontserni NBC Universali tellitud auditi. Selle käigus analüüsisid kontserni tellitud eksperdid kõiki Viljandi trükikoja tootmise etappe ning tegid ettepanekuid, kuidas mõningaid protsesse parandada. Edukalt kulgenud audit andis Print Bestile õiguse toota trükiseid sellistele tuntud brändidele nagu The Walt Disney Company, Mattel ja NBC Universal ning alustada koostööd Euroopa suuremate kirjastustega. 

Selle tulemuseni jõudis Viljandi trükikoda viimase nelja aasta jooksul tehtud töö ja investeeringute tulemusena. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles