Viiruste valitsemisaeg hakkab kevade lähenedes lõppema

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tervisekaitsetalituse Viljandi osakonna spetsialist Jaana Pullmann.
Tartu tervisekaitsetalituse Viljandi osakonna spetsialist Jaana Pullmann. Foto: Elmo Riig / Sakala

Terviseameti andmetel vähenes läinud nädalal Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumine vastavalt 18 ja 35 protsenti. Arstide poole pöördus 4284 inimest, neist 45 protsenti olid lapsed.

Grippi haigestumus kasvas täiskasvanute ja vanemaealiste inimeste seas ning kahanes alla viieaastaste ja koolilaste hulgas.

Terviseameti Viljandimaa esinduse spetsialist Jaana Pullmann rääkis, et arstid registreerisid 7.—13. märtsini Viljandimaal 171 ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumist. Nädal varem oli see arv 213. Haigustunnuste põhjal diagnoositud gripijuhtumeid oli 22.

Ka ülikooli kliinikumi viroloogialabori arst Ene Laja nentis, et grippi haigestumine hakkab vähenema, palju on aga paragrippi ja RS-viirust.

RS-viirus tekitab palavikku, nohu ja köha. Hingamine on raskendatud ja võib muutuda vilistavaks. Köhahood võivad olla tugevad. RS-viirus tabab põhiliselt lapsi, aga ka eakamaid inimesi.

Tugevat ja kuiva köha põhjustab ka paragripp, lisanduvad muud seda tüüpi viirustega kaasnevad haigustunnused nagu nohu, kurguvalu ja nii edasi. Paragripp paistab silma vinduva kuluga. Nädalaga sellest lahti ei saa.

Siiski usub Ene Laja, et viiruste valitsemisaeg hakkab kevade saabumisega lõppema.

ARVAMUS

Ruth Männik,
Viljandi haigla nakkustõrje arst

Et nii gripp kui teised viirusnakkused hakkavad taanduma, tühistasime kolmapäeval Viljandi haiglas külastuskeelu. Panen siiski kõigile südamele, et nad tõbisena haiglaravil olevaid patsiente vaatama ei tuleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles