Lauluväljaku astmed lõid särama

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi noortevolikogu liikmed süütasid täna õhtul lauluväljakul küünlaid, et meenutada neid, kes küüditati 68 aastat tagasi Siberisse. Viljandimaalt küüditati 2497 inimest.

Linna poolt oli 144 küünalt, mis lauluväljaku astmetel põlema süüdati. Noortevolikogu spiiker Mait Allas ütles, et lauluväljaku juures liikus ka linnakodanikke, kes aitasid nii küünlaid süüdata kui laiali kanda. „Oli neid, kes tulid oma küünaldega, ja oli neid, kes tulid mälestama ja pilti tegema,“ rääkis ta. Liikumist oli märgata veel poolteist tundi hiljemgi.

Samamoodi süüdati küüditatute mälestuseks Viljandi lauluväljakul küünlad kolm aastat tagasi. Toona jäi aga tuletseremoonia suure tuule ja vihma tõttu poolikuks. Korraldajad viisid küünalde süütamise Jaani kirikusse, kuid ettevõtmisest vaimustunud linlased panid lõpuks ka lauluväljakul sadu küünlaid põlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles