«Kuldne viljapea» läks Kõljala mehele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
žürii valis aasta tippjuhiks Kõljala Põllumajandusliku osaühingu juhi Tõnu Posti.
žürii valis aasta tippjuhiks Kõljala Põllumajandusliku osaühingu juhi Tõnu Posti. Foto: Oleg Harchenko

Täna kuulutati Olustveres peetaval konverentsil «Põllumees kui tippjuht» viiendat aastat järjest välja põllumajandussektori silmapaisvaim tippjuht, kelleks žürii valis Kõljala Põllumajandusliku osaühingu juhi Tõnu Posti. Auhinna andis kätte maaeluminister Tarmo Tamm.

Kõljala Põllumajandusliku osaühingu juhi ning 2017. aasta põllumajandussektori tippjuhi Tõnu Posti sõnul on sedalaadi ettevõtmised positiivsed kogu sektorile, aidates teadvustada ja väärtustada põllumajandusettevõtlust. «On väga suur au saada kolleegidelt tunnustust ja olen ootamatu tähelepanu eest äärmiselt tänulik. Pikka aega põllumajandusega tegelnuna võin öelda, et tegu on sektoriga, kus edu tuleneb eelkõige ettevõttesisesest, kuid ka ettevõtetevahelisest heast koostööst,» lisas Post.

Maaeluminister Tarmo Tamm meenutab, et Tõnu Post on Saaremaa suurima põllumajandusettevõtte juhina tunnustust saanud oma kodusaarel ja pälvinud muidki tiitleid: mõni aasta tagasi valiti ta ka Eesti aasta põllumeheks. «Tean peaaegu aasta Eesti põllumeeste liitu juhtinud Tõnut tasakaaluka ühistegevuse eestkõnelejana, kes on nii ettevõtluses kui ka ühiskondlikke kohustusi täites kompromisse otsiv, järjekindel ja tulemuslik,» ütles Tamm. «Et Eesti põllumajanduse parem käekäik on selgelt seotud toodangu lisaväärtuse ja ühistegevuse suurendamisega, on selle eest hingega seisev juht igati väärt esiletõstmist. See näitab tema stiili ja valitud tee õigsust ning laiemat väärtust,» lisas maaeluminister.

«Mul on väga hea meel, et põllumajanduse aasta tippjuhiks valiti just Tõnu Post. Läbi aastate on erinevatel ametipositsioonidel tema prioriteediks olnud põllumeeste koostöö tugevdamine. Võib öelda, et just selles peitubki võti, kuidas tänases komplitseeritud olukorras põllumajanduses võimalikult edukalt hakkama saada,» ütles Swedbank Eesti põllumajandussektori juht Brit Padjus.

Tõnu Posti autasustatakse skulptuuriga «Kuldne viljapea», mille autor on Tiiu Kirsipuu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles