Rahuldav järg kultusfilmile

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​1996. aastal vändatud must komöödia «Trainspotting» on muutunud absoluutseks kultusfilmiks. Säärasele tükile järje tegemine on alati libe tee ning eelmisegi filmi renomeed määriv läbikukkumine on kerge tulema. Möödunud on ikkagi 20 aastat.

Sama ajavahemik on jäetud esimese osa ja järje vahele «T2 Trainspottingu» stsenaariumis. Danny Boyle’i omal ajal piire nihutanud visuaal on aga tuttavlik ja esimestest kaadritest äratuntav, mistap esialgne ärevus taandub kiiresti ja lubab filmi sisusse süveneda. 

«T2 Trainspotting» on klassikaline tagasituleku film. Ewan McGregori kehastatav Mark Renton naaseb pärast 20 aastat Edinburghi, looritades oma naasmist väljamõeldud ilusa eluga Amsterdamis, kuhu ta kunagi sõprade tagant virutatud rahaga põgenes. Peagi läheb kõik, nagu arvata võis, ja puhkeb tempokas kelmimärul, kus tarantinolikud süžeepöörded ei lase vaataja huvil hetkekski lahtuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles