Matkarajal rallijad ajavad kohalikel närvi mustaks

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundmatu inimese ülespandud kurjal sildil seisvad sõnad tunduvad tulevat südamest. Et ka matkaradade kõrval elav inimene rahu- ja looduserikkujate tegevusega kokku on puutunud, võib uskuda, et siltide ülespanekuks on olnud kandev põhjus.
Tundmatu inimese ülespandud kurjal sildil seisvad sõnad tunduvad tulevat südamest. Et ka matkaradade kõrval elav inimene rahu- ja looduserikkujate tegevusega kokku on puutunud, võib uskuda, et siltide ülespanekuks on olnud kandev põhjus. Foto: Elmo Riig

​Sinialliku külas looduskaitsealuse Siniallika ümbruses kulgevatel loodusradadel mootorratastega paarutajad on ajanud marru kohaliku inimese, kes looduserüvetajate korralekutsumiseks sõnakad sildid üles seadis. 

«Hei, s..apea, kes sa siin krossikaga ringi künnad!» algab valgele paberilehele trükitud kuraasikas kiri, mis on hoolikalt kilesse pakituna mitmel pool matkaradade ümber seisvate viitade külge kruvitud. «Võta teatavaks, et see siin ei ole off-road-rada. Sa asud RMK Loodi looduspargi puhkealal. RMK on kehtestanud reeglid. Siin võib mootorsõidukitega liigelda vaid mööda teed!» Kirja lõpus on lubadus saata motosõprade tegutsemisest rajakaameraga üles võetud video keskkonnaametisse, kui mootorrattaid seal kandis veel nähakse. 

Kas kusagil tõesti rajakaamera peidus on või mitte, ei õnnestunud kohapeal käinud reporteril silmaga tuvastada. Küll aga võis mitmes kohas otse allika ümbruses porirehvide tekitatud sügavaid jälgi märgata. Tõsi, need ei olnud enam värsked. Üldiselt oli puhkeala väga puhas ja korras. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles