Täna on veepäev

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepäeva tähistamisega pööratakse tähelepanu veeprobleemidele meil ja maailmas.
Veepäeva tähistamisega pööratakse tähelepanu veeprobleemidele meil ja maailmas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti looduskaitse selts, Tallinna tehnikaülikooli vee- ja keskkonnatehnika uurimisrühm ning vabatahtlikud korraldavad täna algusega kell 13 Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse konverentsisaalis rahvusvahelist veepäeva tähistava konverentsi «Reovesi».

Iga-aastase veepäeva tähistamisega pööratakse tähelepanu veeprobleemidele meil ja maailmas. Ülemaailmset veepäeva tähistatakse ÜRO eestvedamisel 24. korda.

Reovesi on vesi, mis on reostunud inimtegevuse tagajärjel. Seda tekib olmes ning tööstuses ja põllumajanduses. Kuigi reoveepuhastites eraldatakse reoveest keskkonnale ohtlikud saasteained ja loodusesse jõudev heitvesi on keskkonnale ohutu, siis fosfor ja muud keskkonnale ohtlikud ained jäävad reoveesettesse. See on mahu järgi suurim reovee töötlemise kõrvalsaadus. Oskuslikult töödeldes saab sellest toota energiat või kasutada seda haljastuses või põllumajanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles