Maasikad saavad kenama ilme

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi ja Oru tänava nurgal paiknev maasikas on ainus, mis on üleni mosaiigiga kaetud. Praegu meenutab see pigem riknenud marja, sest osa mosaiigikildudest on betoonilt plehku pannud.
Lossi ja Oru tänava nurgal paiknev maasikas on ainus, mis on üleni mosaiigiga kaetud. Praegu meenutab see pigem riknenud marja, sest osa mosaiigikildudest on betoonilt plehku pannud. Foto: Marko Saarm

​Punastest betoonmaasikatest on saanud justkui Viljandi sümbol. Praegu on nii mõnigi neist üsna räsitud ilmega, kuid parandada võivad neid vaid oma ala spetsialistid. 

Linnavalitsus on esitanud hanke Tallinna tänava ääres ning Lossi ja Oru tänava nurgal paikneva dekoratiivmaasika mosaiigi taastamiseks. 

Linnakunstnik Malle London rääkis, et linnas paiknevad kaheksa maasikat on valmistatud eri tehnikates. «Ühed neist on mosaiik- ja teised polüestervaikmaasikad.» Hankes esitatud kaks maasikat on ainukesed, mis on mosaiiktehnikas. Kui Lossi ja Oru tänava nurgal paiknev maasikas on üleni mosaiigikildudega kaetud, siis Tallinna tänaval on nendega kaetud vaid maasika roheline osa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles