Miljardilist tehast ei rajata Viljandimaale

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane tselluloositehas vajab palju vett ja raudteeühenduse võimalust. Et Viljandimaal seda Suur-Emajõe ülemjooksu piirkonnas pakkuda ei suudeta, langes tehase rajajate valik Tartumaa kasuks. Viljandimaa on mängust väljas.
Tulevane tselluloositehas vajab palju vett ja raudteeühenduse võimalust. Et Viljandimaal seda Suur-Emajõe ülemjooksu piirkonnas pakkuda ei suudeta, langes tehase rajajate valik Tartumaa kasuks. Viljandimaa on mängust väljas. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Kui eile pärastlõunal levis uudis, et ligi miljard eurot maksva tselluloositehase rajamist plaanivad metsatöösturid kaaluvad tehase asukohana ka Viljandimaad, siis samal päeval Sakalale antud telefoniintervjuus lükkas projekti eestvedaja selle ümber. 

Ettevõte esitas 30. jaanuaril rahandusministeeriumile taotluse riigi eriplaneeringu algatamiseks. Sellekohane otsus tuleb valitsusel teha 90 päeva jooksul. 

Tselluloositehase asutamiseks loodud osaühing Est-For Invest oli protsessi algatamise taotluses tulevase tehase asukohana jätnud sõelale Tartu- ja Viljandimaa. Projekti üks eestvedajaid Margus Kohava kinnitas Sakalale, et taotluses oli tõepoolest nii märgitud, kuid tegelikult on nad Viljandimaa juba välistanud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles