Prokurör nõuab inimest tulistanud mehele 15-aastast vangistust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maakohtus jätkus kohtuistung Rene üle, keda süüdistatakse kortermaja trepikojas võõra inimese tapmises.
Viljandi maakohtus jätkus kohtuistung Rene üle, keda süüdistatakse kortermaja trepikojas võõra inimese tapmises. Foto: Elmo Riig

Täna peeti Viljandi kohtumajas mullu Valuoja puiestee kortermajas inimese maha lasknud 39-aastase Rene kriminaalasja kohtuvaidlus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk palus süüdistatava talle esitatud süüdistustes süüdi tunnistada ja mõista talle liitkaristusena 15-aastane vangistus.

Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Mati Senkel taotles oma kaitsealuse õigeksmõistmist, sest tema hinnangul ei olnud too tegusid toime pannes süüdiv.

Kohus teeb otsuse resolutiivosa teatavaks 6. aprillil.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuses seisab, et Rened süüdistatakse tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, tapmiskatses ja mõrvas. Süüdistuse järgi tulistas Viljandis Valuoja puiesteel asuva kortermaja elanik Rene eelmise aasta 15. aprillil esmalt läbi suletud korteriukse korrus kõrgemal asuvasse korterisse, kus viibisid naine ja väike laps, kes õnneks vigastada ei saanud. Hiljem tulistas süüdistatav trepikojas sellel hetkel teise ja kolmanda korruse vahel viibivat meest ja naist. Üks kuul tabas 39-aastast meest selga ja ta suri saadud vigastusesse sündmuskohal. Varem oli Rene süüdistuse järgi käinud poes, kust ostis ketaslõikuri ja lõikeketta, millega lõikas kodus lahti relvakapi ukse, et saada kätte lähedasele kuuluv relv Nagan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles