Suure-Jaani tüdruk laulis ühe esikoha Viljandimaale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Televisiooni laste ja noorte lauluvõistluse "Laulukarussell" keskmise vanuserühma võitja, Suure-Jaani muusikastuudio laululaps Triinu Johanna Sepp.
Eesti Televisiooni laste ja noorte lauluvõistluse "Laulukarussell" keskmise vanuserühma võitja, Suure-Jaani muusikastuudio laululaps Triinu Johanna Sepp. Foto: ERR

Eesti Televisiooni laste ja noorte lauluvõistluse «Laulukarussell» keskmise vanuserühma võitjaks tuli Suure-Jaani muusikastuudio laululaps Triinu Johanna Sepp. Ta osales «Laulukarussellil» kolmandat korda, 2015. aastal sai ta nooremas vanuserühmas esimese koha.

«Laulukarussell 2017» finaalkontserdil 19. märtsil oli žürii hinnangul parim laulja nooremas vanuserühmas 6-aastane Minna Marie Truus Harjumaalt Peetrist (juhendaja Kätlin Truus), keskmises vanuserühmas 9-aastane Triinu Johanna Sepp Reegoldi külast Suure-Jaani vallast (juhendaja Ele Millistfer) ning vanemas rühmas 13-aastane Adele Sillat Pärnust (juhendaja Margrit Kits).  

Saateid juhtisid Kristel Aaslaid, Mai Palling ja Märten Matsu. «Oli koos tore ja armas noorte lauljate punt, kes finaalis toredasti omavahel sõpradeks said,» rääkis Kristel Aaslaid. Finaalkontserdi žüriis olid «Laulukarussell 2015» võitja Märten Männiste, Maarja-Liis Ilus, Toomas Voll, Kalle Sepp, Uku Suviste, Pilvi Karu, Helen Lokuta, Kristo Elias ja Maarja Merivoo-Parro.

Lõppenud hooaja saadetes osales ligi sada last, kellest 24 pääses žürii valikul edasi poolfinaali. Poolfinaalis said lapsed laulda duetti koos oma lemmikartistidega, nende hulgas Marko Matvere, Kaire Vilgats, Kalle Sepp, Hele Kõrve, Ott Lepland, Gerli Padar, Getter Jaani ja teised. Sarja produtsendi Kadi Katarina Priske sõnul oli tänavune hooaeg erakordselt tugev. 

«Nägime palju säravaid esitusi ja kõlas palju uut toredat repertuaari. Loodame, et saame paljude laululastega kohtuda suurtel muusikalavadel veel palju kordi,» kinnitas produtsent.

Eesti Rahvusringhäälingu lastesaadete toimetuse juhi Margus Saare sõnul alustab «Laulukarussell» uut keerlemist juba tuleval aastal. 

«Seekord plaanime laululapsed ekraanile tuua 2018. aasta sügisel ja et meie sarja traditsioon on tutvustada häid laululapsi üle Eesti, kutsun kõiki laste kultuurielu korraldajaid oma maakonnas ja linnas toetusele ja vastastikusele koostööle. Haldusreformis muutuvad regioonipiirid ja ülesanded ei tohiks jätta tähelepanuta laste laulukultuuri järjepidevat edendamist ning kohalike lauluvõistluste kõiki piirkonna lapsi hõlmavat korraldamist,» rääkis Saar.

Noori lauljaid ja uut heliloomingut tutvustav «Laulukarussell» oli esimest korda ETV eetris 1992. aastal kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles