Viljandis plaadile pandud klaveriimprovisatsioonid helisevad Tallinnas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti eestvedaja Ain Agan äsjailmunud kultuuridokumendiga
Projekti eestvedaja Ain Agan äsjailmunud kultuuridokumendiga Foto: Elmo Riig

Täna esitletakse Tallinnas Linnateatris kaht Viljandis sündinud DVD-d «Klaver», millele on kogutud meie aja paremate pianistide improvisatsioonilised oskused ja mõtted.


Mittetulundusühing Eesti Muusikaharidus on jõudnud kolmanda kogumikuni sarjast «Eesti improvisatsioonid».



Ain Agana ja Aleksei Saksa eestvedamisel ellu kutsutud projekt jäädvustab ajastu kultuuripildi ning kultuuridokument säilitab oma koha ka aastate pärast.



DVD-d salvestas vastvalminud Viljandi muusikakooli kammersaalis professionaalne meeskond, millesse kuulusid Jaanus Nõgisto, Jan-Erik Nõgisto ja Andre Maaker. Heli on töödeldud Saksamaa ühes paremas stuudios Pauler Acoustics.



DVD-delt leiab neli tundi muusikat 25 parima eesti pianisti esituses kogu maailmast. Mängivad Jürmo Eespere, Olav Ehala, Jaak Jürisson, Armas Maiste, Kristjan Randalu, Tõnu Naissoo, Rein Rannap, Margus Kappel, Sergei Pedersen, Urmas Lattikas, Aldo Meristo, Anto Pett, Taavi Kerikmäe, Jorma Toots, Ülo Mälgand, Mihkel Mattisen, Raun Juurikas, Peeter Saul, Aare Põder, Risto Laur, Tiit Lauk, Themuri Sulamanidze, Vladimir Võssotski, Sven Kullerkupp ja Henri Peipman.



Varem on samas sarjas ilmunud improvisatsioonide kogumikud «Kitarr» ja «Saksofon». Kõik sarja osad on tänuväärne õppematerjal ja muusikalise maailmapildi kujundaja oma artistiteed otsivatele noortele.



DVD-de presentatsioon algas kell 17 Linnateatri kaminasaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles