Juhtkiri. Võlg linna ees

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Inimene, kes on jätnud lugemisvara raamatukogule õigeks ajaks tagastamata, ei ole kindlasti mingi kriminaal. Enamasti ei ole seda ka niisugune inimene, kel on linna ees mõni raamatukogu viivisest kraadi võrra kangem võlgnevus. Seetõttu suhtutakse neisse tavaliselt väga leebelt: tuletatakse asja meelde ja palutakse viisakalt see korda ajada. Kurjas toonis kirjadeni jõudmiseks peab võlg pikka aega püsima. Ja kurjast jutust edasi teinekord ei mindagi.

Paraku võib nii maad võtta väärarusaam, et linnale kõlbab võlgu olla. Viljandi linnavalitsus tundis eelmisel aastal, et olukord on üle pea kasvanud, ning leidis seetõttu inkassofirma, kes võlgadega tegelema hakkas. Tänases lehes kinnitab rahandusameti juhataja, et esimesed tulemused on head.

Nüüd valmistutakse astuma sammu, et inkassosse lähevad ka vähemalt kuue kuu pikkused võlgnevused linnaraamatukogu ees. See tähendab, et 11-eurosele viivisele võib lisanduda 20 eurot kohtutäituri kulude katteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles