Paras buss

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmes pikkuses saada oleval Toyota Proace Versol on kaks tuletist: Peugeot Traveller ja Citroën Spacetourer. Kõik need rajanevad tagaistmeteta kaubikul, mis kannab nimesid Toyota Proace, Peugeot Expert ja Citroën Jumpy.
Kolmes pikkuses saada oleval Toyota Proace Versol on kaks tuletist: Peugeot Traveller ja Citroën Spacetourer. Kõik need rajanevad tagaistmeteta kaubikul, mis kannab nimesid Toyota Proace, Peugeot Expert ja Citroën Jumpy. Foto: Marko Saarm

Üheksakohalise Toyota Proace Verso juhi käetugi näeb välja nagu flööt, millele on ülikonnasokk otsa tõmmatud. Umbes sama praktiline on see kah.

Aga mis teha, kui juhikoha ja kahekohalise kõrvalistme vahele jääb napp pragu. Sellisest ei saagi midagi toekat välja vupsata. Ja kahte täiskasvanut ei maksa sohvri kõrvale suruda: neetult kitsas hakkab.

Asi on selles, et Toyota Proace Verso ning selle prantslasest tuletised Peugeot Traveller ja Citroën Spacetourer on kompaktsed mikrobussid. Kõrgust ja laiust (peegliteta) on sel inimeste veokil 1,9 meetrit. Väikseimas versioonis on see lühem kui uus sedaan­kerega Volkswagen Passat. Valida saab aga kolme pikkuse vahel ja pikim on 5,3-meetrine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles