Hapukapsakrõpsud ja muhe nektar jahivad parima toote tiitlit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Largo tervisetoode Muhe porgandi-astelpajunektar valmib Võhmas.
Largo tervisetoode Muhe porgandi-astelpajunektar valmib Võhmas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaalt jahivad Lõuna-Eesti piirkondlikul konkursil parima toiduaine tiitlit hapukapsakrõpsud ja Muhe porgandi-astelpajunektar.

21. märtsil Tartus peetaval Eesti parima toiduaine piirkondlikul võistlusel püüavad 15 konkureerija seas Lõuna-Eesti väike-ettevõtte parima toote tiitlit osaühingu Mulgi Krõpsud hapukapsakrõpsud ja aktsiaseltsi Largo Muhe porgandi-astelpajunektar.

Hapukapsakrõpsud on tervisetoode, milles on säilinud väga suurel hulgal C-vitamiini ning vähemal määral B-vitamiini. Krõpse saab kasutada mitmel moel: niisama krõbistada, keeta hapukapsasupiks, paneerida liha või veeretada selles soolaseid trühvleid. Samuti võib peenestatud krõpse lisada dipikastmele, smuutisse või kasutada kama asemel.

Hapukapsakrõpsude pakend viitab Mulgimaa kultuurilisele pärandile ja traditsioonilistele Mulgi kapsastele.

Largo tervisetoode Muhe porgandi-astelpajunektar on valmistatud värskelt pressitud astelpajust ja porgandipüreest, millele ei ole lisatud suhkrut. Magustajana on kasutatud naturaalset õunaekstrakti.

Lõuna-Eesti piirkonna konkursil osaleb 12 väikeettevõtet 15 tootega. Üle Eesti osaleb tänavusel piirkondlikul võistlusel 61 toodet.

Piirkondliku võistluse hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Väike-ettevõtete võistluse võidutooted tehakse teatavaks 26. aprillil Eesti toiduainetööstuse liidu 11. aastakonverentsil.

Lõuna-Eesti piirkondlikul konkursil parima toiduaine tiitlit püüab ka Viljandis valmivad hapukapsakrõpsud. / Marko Saarm/Sakala
Lõuna-Eesti piirkondlikul konkursil parima toiduaine tiitlit püüab ka Viljandis valmivad hapukapsakrõpsud. / Marko Saarm/Sakala Foto: Marko Saarm / Sakala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles