Kes võiks saada riigi kultuuristipendiumi?

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler ja stipendiumide komisjoni esimees Hillar Sein
Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler ja stipendiumide komisjoni esimees Hillar Sein Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kultuuriministeerium ootab ettepanekuid riigi kultuuristipendiumide määramiseks. Stipendium toetab õpinguid välisriigis ning kultuuriprojekte ja loomingulisi tellimusi.

Aastas antakse välja kuni 20 stipendiumit ning ühe stipendiumi suurus on 2300 eurot.

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler ja stipendiumide komisjoni esimees Hillar Sein ütles, et stipendium väärtustab eriliselt kultuuri järelkasvu. «Looming ja uued ideed tekivad kontaktidest. Seetõttu on vajalik loovisikute õpinguid ja enesetäiendamist Eestist väljaspool kõigiti soodustada,» rääkis Sein.

Stipendiumid ongi mõeldud õpinguteks välismaa kõrgkoolides või teadusasutustes ning oluliste kultuuriprojektide ja loominguliste tellimuste toetuseks. Toetust võib saada füüsiline ja juriidiline isik või asutus. Ettepanekuid võivad esitada loomeliidud, omavalitsused ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud kultuuri- või haridustegevus. Füüsilised isikud iseennast stipendiumi saamiseks esitada ei saa.

Ettepanekud tuleb saata taotlusvormil, mis asub kultuuriministeeriumi kodulehel. Avaldused peavad olema laekunud 24. aprilliks digitaalselt allkirjastatuna aadressil preemia@kul.ee või kultuuriministeeriumi postiaadressil Suur-Karja 23, 15076 Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles