«Keskkonnakäpal» tunnustatakse paremaid tegevusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnakäpa auhinnad
Keskkonnakäpa auhinnad Foto: Indrek Arula

Tänasest saab esitada kandidaate «Keskkonnakäpa» võistlusele. Selle eesmärk on esile tõsta kõiki neid, kes on panustanud mõne keskkonnateadliku tegevusega keskkonnasõbraliku haridustegevuse edendamisse.

Kolmel aastal võistlusel osalenute arv, keskmiselt 118 kandidaati igal aastal, näitab, et Eesti inimestele läheb väga korda keskkonnaharidus ja -teadlikkus. Nii kooliõpilastel ja lasteaialastel kui õpetajatel ja organisatsioonidel on paljude muude kohustuste kõrvalt ikkagi aega tegelda keskkonnasõbralike projektidega. «Julgustan kõiki huvilisi kandideerima ja oma häid ideid teistega jagama,» ütles keskkonnaminister Marko Pomerants.

Kokku on konkursil viis kandideerimise rühma: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ja keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida saab kategooriates «Tubli tegutseja», «Tark tarbija», «Õnnelik õpe», «Kogukonna kaasamine» ja «Innukas innovaator». Rahvas valib oma lemmiku igas kandideerimise rühmas. Välja antakse kõige rohkem 26 auhinda.

Kandidaate saab esitada 16. aprilli südaööni. Võitjad selguvad «Keskkonnakäpa» auhinnaüritusel juuni alguses.

Žüriisse kuuluvad keskkonnaameti, keskkonnaministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti õpilasesinduste liidu, Eesti maaomavalitsuste liidu ja vabaühenduste esindajad ning üks eelmise aasta võistluse võitjatest.

Võistusel osalemise tingimustega tutvuda ja kandideerida saab veebilehel. Lisainfot leiab «Keskkonnakäpa» Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles