Ümber Viljandi järve jooksu nimekirjas on juba 1700 osalejat

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvejooks
Järvejooks Foto: Elmo Riig

Ligi 1700 inimest on märtsi keskpaigaks teatanud oma osalemisest 1. mail asetleidval ümber Viljandi järve jooksul, millele tänavu antakse stardipauk 88. korda.

Eesti vanima rahvaspordiürituse osalejate nimekiri kasvab mullusega sarnases tempos ning 1350 jooksjat ja 350 kepikõnni harrastajat on endale 1. maiks stardikoha juba lunastanud.

Tänavu, mil Eesti vabariik tähistas 99. aastapäeva, on ümber Viljandi järve jooksul 88. sünnipäev. Kui 1928. aastal startis esimesele jooksule kuus osalejat, siis mullusel, 87. jooksul oli stardis ligi 4000 inimest. Umbes sama suurt osalejate hulka loodavad korraldajad Viljandi staadionil näha ka tänavu 1. mail, kui kell 12 antakse start ligi 12 kilomeetri pikkusele jooksule. Kepikõndijad stardivad samale rajale kümme minutit hiljem.

Neljandat aastat on ümber Viljandi järve jooksu üritused jaotatud mitmele päevale. Kõigepealt, 14. aprillil on kavas künnipäevajooks ehk treeningjooks, mis annab hea võimaluse tutvuda raja seisukorraga. Et ühtlasi on suur reede ja töövaba päev, antakse start kell 16 Viljandi staadionilt.

Sellel jooksul osalejatelt tasu ei küsita ja stardinumbreid ei väljastata. Protokolli ei koostata ja võitjaid ei autasustata. Küll aga on rajal üks joogipunkt.

30. aprillil ehk üks päev enne suurjooksu on Viljandi staadionil lastejooksud ning pärast seda võistlevad koolid teatejooksus ümber Viljandi järve.

Tavapäraselt saavad korraldajatelt aprilli alguses kirjaliku kutse võistlusele need mehed, kes on lõpetanud vähemalt 40 jooksu, ja naised, kes on lõpetanud vähemalt 20 jooksu. Selliseid mehi on 22 ja naisi seitse.

Kõige rohkem osaluskordi, 58, on tänavu 84. sünnipäeva tähistaval Mustla mehel Benno Viirandil, kes on lubanud stardis olla ka saabuval järvejooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles