Tabalukud on jõudnud lossimägedesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rippsilla küljes võib praegu rippumas näha kümmekonda noorpaaride jäetud lukku.
Viljandi rippsilla küljes võib praegu rippumas näha kümmekonda noorpaaride jäetud lukku. Foto: Elmo Riig

Viljandi sümboliks oleva rippsilla külge on ilmunud nimede ja kuupäevadega tabalukud, mille on sinna jätnud äsja abiellunud noorpaarid.


Eelmise nädala lõpul võis rippsilla küljes lugeda kümme noorpaaride jäetud lukku ja nende kõrval oli üks geopeituse graveeringuga taba. Kirjade järgi võib arvata, et lukud on rippsilla trosside külge kinnitatud viimase kahe aasta jooksul.

Viljandimaal rohkem kui sajal paariminekupeol pulmaisa kohustusi täitnud Aarne Pärna sõnul on tegemist rituaaliga, mida varem pidas au sees vene rahvas. Seda, et eestlased on kombe venelastelt üle võtnud, näitavad tabalukkude pinnale graveeritud eesti nimed.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul on ühest küljest meeldiv, et noorpaarid niiviisi rippsilda väärtustavad, kuid lukud pole ajaloolisele sillale siiski kaunistuseks.

«Pulmakorraldajad võiksid välja mõelda alternatiivi, luues ise uue südamete lukustamise koha. Koostöös linnaga võiksid nad mõelda, kuhu see rajada,» nentis Kull.

Turismiameti juhataja tõi näiteks, et Hiiumaal panevad noorpaarid lukkude asemel risti Ristimäele, mälestamaks neid noori, kes ammusel ajal pulmarongide kokkupõrkes õnnetult hukka olevat saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles