Viljandi käsipallurid kaotasid Balti liiga veerandfinaali avamängu kindlalt

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikalt viskas Riihimäen Cocksi vastu kolm väravat.
Martin Allikalt viskas Riihimäen Cocksi vastu kolm väravat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Käsipalli Balti liiga veerandfinaalid jätkusid reede õhtul paari Viljandi HC – Riihimäen Cocks esimese vastasseisuga. Soomes peetud kohtumise võitsid võõrustajad 38:26 (poolaeg 17:14). Kordusmäng on täna kell 16 samuti Riihimäkis. Kaks tundi hiljem alustavad Põlvas korduskohtumist kohalik Serviti ja HC Kehra / Horizon Pulp & Paper.

Esimest korda ametlikus mängus vastamisi läinud Viljandi HC ja Riihimäen Cocks olid avapoolaja keskpaigani võrdselt mängus, ent 10:10 viigiseisult tegid soomlased 3:0 spurdi ja nautisid poolajavileks 17:14 eduseisu. Viljandi meeskond ei saanud kuidagi kaitses hakkama Teemu Tammineniga, kes oli poolajale minnes tiitlikaitsja kasuks visanud juba seitse väravat.

"Alustasime vist ikka kerge aukartusega ja lasime palju lihtsaid väravaid visata," kommenteeris Viljandi HC peatreener Marko Koks pärast mängu. "Rünnakuga võis üldiselt rahule jääda, aga kaitses jättis tegevus soovida. Tammineni ohtlikkust ja ettearvamatust teadsime ju hästi, ent lubasime teda ikkagi liiga vabalt viskele."

Teist pooltundi alustas täpse karistusviskega küll viljandlaste valgevenelasest leegionär Sergei Rodjukov, kuid siis tegid soomlased järjekordse 5:0 spurdi. Lõpuvileks kasvatasid nad eduseisu tosinale väravale ja võtsid korduskohtumiseks kaasa ilmselt turvalise 38:26 edu.

"Meil oli kaks väikest nõrkusehetke mängu jooksul. Nii tugev vastane oskab need kiirelt ära kasutada," tunnistas Koks. "Cocks unistab lähitulevikus meistrite liigast. Nende eelarve on üle kümne korra suurem kui meil ning neil oli pidevalt pingilt uusi käike ja võrdseid vahetusi võtta."

Peatreeneri sõnul on Viljandi meeskonna edasipääsulootused õhkõrnad, aga loobuma ta laupäeval kindlasti ei lähe. "Kui oma mäng paigas, saaks neile vastu küll. Meie ääred peavad paremini toimima ja tervikuna peaks rünnakul otsustajate ring laiem olema. Loodan, et suudame vead parandada ja homme veidi pingevabamalt korralikult vastu hakata," kõneles Koks. 

Viljandi kasuks viskasid Kristo Voika ja Sten Maasalu seitse, Sergei Rodjukov viis, Martin Allikalt kolm ja Kristo Järve kaks väravat ning Ott Varik ja Vitali Vorobjov ühe värava. Vastastest oli pidurdamatus hoos Soome koondislane Tamminen, kes kurvastas viljandlasi koguni 12 tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles