Nädala kallinemine. Prügiveo soolane tasu

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kui kütus maksaks igal pool sama vähe kui viiekümnendate aastate USA-s, liiguks arvatavasti nii Eestis kui ka mujal palju tohutu suure mootoriga soojakusuurusi sõiduautosid. Inimesed võivad ju keskkonna hoidmise tähtsust teadvustada, ent pahatihti on lihtlabane raha kui mitte põhipõhjus, siis vähemasti lisamotivaator, mis säästlikumat lahendust otsima ja sellega leppima paneb.

Suurele osale viljandlastele tõusis prügiveo hind enam kui kaks korda. Mõnda neist pahandas see väga. Ja kes saakski vastu vaielda, et säärane hinnatõus on ütlemata järsk.

Kui kütuse hind lööb hinge kinni, on võimalik hankida säästlikum auto, vältida mõttetute sõitude tegemist ja ühitada sõitmisi tuttavatega. Samalaadsed pääseteed on ka prügiveo puhul: saab soetada või rentida väiksema konteineri, vähendada selle tühjendamise sagedust või miks mitte jagada konteinerit naabriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles