Prügiveo hinnatõus pani kliendi õiguskantsleri poole pöörduma

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetrimõisas elav Avo Ots leidis, et kallinenud jäätmevedu võib muuta Viljandi ümbruse metsad prügimägedeks.
Peetrimõisas elav Avo Ots leidis, et kallinenud jäätmevedu võib muuta Viljandi ümbruse metsad prügimägedeks. Foto: Elmo Riig

Kui paljusid Viljandi valla elanikke hämmastas mullu kevadel uus prügiveoleping, mille alusel tuli hakata konteineri tühjenduse eest maksma kõigest ühe sendi, siis nüüd üllatab aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused suurt osa Viljandi linna elanikke varasemast üle kahe korra suurema tühjendushinnaga.

Peetrimõisas Kreegi tänaval elav pensionär Avo Ots võttis kätte ja helistas teisipäeval läbi suure osa oma tutvusringkonnast, et neid uutest hindadest teavitada ja selle kohta arvamusi koguda. Mehe sõnul polnud paljud neist uue lepinguga veel tutvunud, aga leidsid, et on sunnitud prügiveoteenust vähendama.

Tulemused läkitas Avo Ots eile hommikul teiste seas peaministrile ja õiguskantslerile. Sellist hinnatõusu lausa kuriteoks nimetanud mees märkis oma avalduses, et tal jääb pärast arvete tasumist ja muude hädavajalike toimetuste tegemist toidu peale 42 eurot kuus. «Arve prügiveo eest tuleb kord kvartalis – kas pensionär peab iga neljas kuu nälgima,» küsis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles