Linnajuhtidele sobib ühistu pakutud maadevahetuse plaan (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijate ühistu küsib linnalt Riia maantee ja Puidu tänava ääres olevat 6642 ruutmeetri suurust kinnistut. Lisaks tahab ühistu kasutusõigust veel mõne tuhande ruutmeetri suurusele maatükile, et sinna parklat rajada.
Tarbijate ühistu küsib linnalt Riia maantee ja Puidu tänava ääres olevat 6642 ruutmeetri suurust kinnistut. Lisaks tahab ühistu kasutusõigust veel mõne tuhande ruutmeetri suurusele maatükile, et sinna parklat rajada. Foto: Elmo Riig

Ettepanek vahetada veekeskuse jaoks vajaminev kesklinna maatükk Männimäel asuva tühja kinnistu vastu, on linnavalitsuse meelest täiesti vastuvõetav, aga see nõuab keskkonnaministri heakskiitu.

Jakobsoni kooli vastas Riia maantee ja Puidu tänava ristmiku ääres asub suur tühi plats. Aastate jooksul on seda mõnel korral kasutatud liikuva lõbustuspargi nädalapikkuse peatumiskohana, kuid peamiselt seisab ala tühjana. Ega sinna midagi ehitada tohigi, sest riik on selle linnale andnud sotsiaalmaa sildi all ning paberile joonistatult jookseb platsilt läbi ka olematu Männimäe tee, mida hakati planeerima 40 aastat tagasi.

Nüüd on Männimäe linnaossa uut, sealsest Konsumi kauplusest oluliselt suuremat poodi kavandava Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) juhatuse liikmed asunud seisukohale, et umbes 7000 ruutmeetri suuruse linnaäärse kinnistu ning ligi 4000 ruutmeetri suuruse maatüki kasutamise eest oleksid nad valmis vastu andma veekeskusele vajaminevad 7000 ruutmeetrit kesklinnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles