Emakeelepäeva puhul on homme Eestis lipupäev

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Elmo Riig / Sakala

14. märtsil on emakeelepäev ning sel puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu heiskamisega võivad meie kaunile emakeelele austust avaldada ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid.

Emakeelepäev on pühendatud ilusale eesti keelele ja selle püsimajäämisele ning seda tähistatakse luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünnipäeval. Emakeelepäeval toimub traditsiooniline e-etteütlus ning keelenädala reedel kuulutatakse välja keeleteokonkursi võitjad. Aasta keeleteokonkursil antakse välja kaks auhinda: peaauhind ja rahvaauhind. Peaauhinna otsustavad taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid, rahvaauhind selgitatakse avaliku hääletuse teel.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada. Enne lipu heiskamist veendu, et lipukangas on puhas ja terve ning värvitoonid kirkad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles