Jooga võib olla vastumürk kontoriroti eluviisile

Greete Palgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga sobib väga erinevatele inimestele. Juhendaja Ave Palu annab tunde ka näiteks mudilastele, koolilastele ja rasedatele.
Jooga sobib väga erinevatele inimestele. Juhendaja Ave Palu annab tunde ka näiteks mudilastele, koolilastele ja rasedatele. Foto: Elmo Riig

Ave Palu, Viljandi joogakeskuse asutaja, tutvus kundalini joogaga umbes kümme aastat tagasi, kui sõbranna oli teda joogatundi kutsunud. «Äratundmine tuli kohe. Minust sai mõneks aastaks tubli harrastaja,» ütles ta.

Kuigi Palu proovis põgusalt ka teisi stiile, jäi ta kundalini jooga juurde. «See on intensiivne ja dünaamiline joogavorm, mis kasutab füüsilisi harjutusi, hingamistehnikaid, kehalukke, käteasendeid, mantraid ja meditatsiooni, et panna energia kehas liikuma,» kirjeldas ta.

Nagu Palu selgitas, õpib inimene kundalini jooga abil iseennast ja oma keha paremini tundma, tema tervislik seisund paraneb ning ta muutub rahulikumaks ja tasakaalukamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles