Politsei hoiatab julma mängu eest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elerin Tetsmann
Elerin Tetsmann Foto: Marko Saarm

Viljandi politseijaoskond on Facebooki postitanud hoiatuse noorte seas leviva ohtliku mängu eest «Sinivaal». Sellele teemale pühendas Sakala hulga leheruumi möödunud nädalal.

Politseijaoskonna postituses seisab, et Viljandisse on jõudnud sotsiaalmeediamäng «Sinivaal». Mängu idee seisneb enese vigastamises ja kulmineerub enesetapuga. Sotsiaalmeedias levivat mängu dirigeerivad gruppide administraatorid, kes annavad grupiga liitunud noortele iga päev uue ülesande. Oma panuste tõestamiseks peavad osavõtjad jagama foto- ja videomaterjali edukast sooritusest. Mängu 50. päeva ülesanne on enesetapp, mille täitmata jätmise korral on administraatorid ähvardanud liiga teha noortele endile või nende perele.

Viljandi politseijaoskonna noorsoopolitsenikud panevad südamele, et iga inimene, kes märkab noorte ebatavalist käitumist, annaks sellest teada Karin Aarele e-posti teel karin.aare@politsei.ee või Elerin Tetsmannile e-maili teel elerin.tetsmann@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles