Täiskuu mõjutusega Kõpu naised avavad kino kõrval kohviku

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskuu kohviku ja selle seina kaunistama hakkava kella taga on kolm Kõpust tulnud õpetajat: Nele Rattas, Piret Junalainen ja Diana Pung. Mustad kassid kuufaasidega sihverplaadil sümboliseerivad seda, et kõik on kinni mõtlemises. Nemad mõtlevad positiivselt ja tänu sellele julgesid oma väikses kohas alguse saanud kohvikuga kino kõrvale tulla.
Täiskuu kohviku ja selle seina kaunistama hakkava kella taga on kolm Kõpust tulnud õpetajat: Nele Rattas, Piret Junalainen ja Diana Pung. Mustad kassid kuufaasidega sihverplaadil sümboliseerivad seda, et kõik on kinni mõtlemises. Nemad mõtlevad positiivselt ja tänu sellele julgesid oma väikses kohas alguse saanud kohvikuga kino kõrvale tulla. Foto: Marko Saarm

«Seierid tulevad ka kohe,» näitas eile Viljandis Centrumi keskuses kino kõrvale tuleva Täiskuu kohviku eestvedaja Piret Junalainen äsja saabunud hiiglaslikku kella, mille autor on teine kohviku asutaja, Kõpu koolis kunstiõpetajana töötav Diana Pung.

Kolme sõbranna loodud kohviku ja osaühingu Full&Q kolmas rajaja on Nele Rattas, kes töötas seni samuti Kõpu koolis ja andis seal kehalise kasvatuse tunde, aga on nüüd täielikult toidukoha päralt. Ka Piret Junalainen on õpetanud samas koolis sama ainet, aga tema tundis seda, et tahab teha midagi muud, esimesena ja võib ennast seega Täiskuu loojaks pidada.

Möödunud aasta suvekuude nädalalõppudel kostitas samanimeline kohvik möödasõitjaid ja kohalikke Kõpus. Idee, mis sai alguse üritusest «Kaks kohviringi ümber Soomaa», on nüüd jõudnud ringiga Viljandi kesklinna. Kui Piret Junalainen mullu kohviku avamisega kätt proovida otsustas, oli taevas täiskuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles