Õpetajate teatrifestival vaatas elu pahupoolt

, žürii liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad kõnelesid laval olulistel teemadel teatrikeeles.
Õpetajad kõnelesid laval olulistel teemadel teatrikeeles. Foto: Elmo Riig

Viljandis Sakala keskuses leidis 3. ja 4. märtsil aset 19. korda üleriigiline õpetajate teatrifestival. 

Selle aasta teemafookus oli suunatud ühiskonna pahupoolele. Viljandi gümnaasiumi õpetaja ja põlise korraldaja Aili Kiini sõnul on praegune maailm muutunud karmiks. Aga loovuse, vaimuerksuse ja üleolekutundega saab muuta seda sõbralikumaks ja helgemaks. Seepärast võttis teatrifestival «Sillad» oma motoks «Teater on vihkamise vastand!».

Kahe festivalipäeva jooksul käis laval 18 õpetajate teatritruppi. Lavastused olid väga eriilmelised – kord täitsid saali naerupahvakud, siis jälle vaikus, mis kandis endas kümnete inimeste tõsiseid mõtteid. Selline festival ei paku elamust ainult publikule, vaid ka laval olevatele õpetajatele. Mõni tükk oli selgelt suunatud vaatajaile, näiteks lastelavastused. Teine lugu jällegi andis viite sellele, millisena näeb õpetaja end praeguses ühiskonnas. Selline festival võimaldab mõista, et õpetajal nagu õpilaselgi on omad mured ja rõõmud ning selline festival võimaldab neist kõnelda teatrivormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles