Usinat käsitöölist ootab tiitel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal pälvis Viljandimaa rahvakunstimeistri nimetuse Ingrid Uus.
Eelmisel aastal pälvis Viljandimaa rahvakunstimeistri nimetuse Ingrid Uus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandimaa rahvakunstiühing ootab 22. märtsini kandidaate, kellele anda maakonna rahvakunstimeistri tiitel. See läheb ühele Viljandimaa tublile käsitöötegiljale, kes on aastaid tegelnud rahvuslike käsitöötraditsioonide hoidmise ja arendamisega, edendanud kohalikku kultuurielu ja võtnud oma töödega osa nii maakondlikest kui üle-eestilistest näitustest.

Tiitli saaja peaks olema juhendanud kursusi, õpiringe ja meistritunde ehk teisisõnu on andnud oma teadmisi ja oskusi edasi ka teistele huvilistele. Kandidaate võivad esitada üksikisikud, organisatsioonid ja omavalitsused.

Rahvakunstimeister kuulutatakse välja 8. aprillil Karksi valla kultuurikeskuses peetaval maakondlikul rahvakunstipäeval.

Ettepanekuid kandidaatide kohta koos põhjenduse ja esitaja andmetega oodatakse 22. märtsiks aadressil rahvakunst@hot.ee või Viljandimaa rahvakunstiühingu aadressil Tallinna tänav 5, 71020 Viljandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles