Süüdistaja: trepikojas tule avanud mehe tegelik sihtmärk oli kasuisa

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Viljandi kohtumajas istung kriminaalasjas, milles süüdistatakse mullu kevadel Viljandis Valuoja puiestee kortermaja trepikojas inimese tapnud 39-aastast Rened tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, tapmiskatses ja mõrvas.

Süüdistuse järgi tulistas Viljandis Valuoja puiesteel asuva kortermaja elanik Rene eelmise aasta 15. aprillil esmalt läbi suletud korteriukse korrus kõrgemal asuvasse korterisse, kus viibisid naine ja väike laps, kes õnneks vigastada ei saanud. Hiljem tulistas süüdistatav trepikojas sel hetkel teise ja kolmanda korruse vahel viibivat meest ja naist. Üks kuul tabas 39-aastast meest selga ja ta suri saadud vigastusesse sündmuskohal.

Prokurör Merike Tikk ütles tänasel istungil, et Rene esialgne plaan oli kasutada revolvrit Nagan selle omaniku ehk oma ema elukaaslase vastu. Selleks sõitis ta süüdistuse kohaselt taksoga ehituspoodi, ostis relvakapi lõhkumiseks ketaslõikuri ja neli lõikeketast, naasis Valuoja puiestee korterisse, lõhkus kapi, laadis relva ning jäi kasuisa ootama. Et aga ülakorruse korterist kostsid hääled, mis end halvasti tundnud meest ärritasid, otsustas ta trepikojas korrus kõrgemale minna ning naaberkorteri ukse pihta tulistada. Hiljem, kui sündmuskohale saabus 39-aastane mees koos abikaasaga, avas Rene tule ka nende suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles