Gripp nõudis maakonnas nelja inimese elu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi haiglas suri tänavusel viiruste hooajal neli inimest, kes olid saanud gripidiagnoosi. Kolm neist olid vanemad kui 80-aastased ja põdesid lisaks gripile veel mitut haigust.

Läinud reedel kuulutas Viljandi haigla lõppenuks viirushaiguste leviku tõttu 6. jaanuarist kehtestatud külastuskeelu, samas ei saa gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste hooaega haigla infektsioonikontrolli arsti Ruth Männiku hinnangul möödunuks pidada. «Hooaja kohta on veel pisut vara kokkuvõtteid teha. Seni on Viljandi haiglas labori kinnituse saanud 36 A-gripi, kuus metapneumoviiruse ja viis paragripi juhtumit. Lisaks on tuvastatud mõned RS-viiruse juhtumid, mida leiti lastel,» sõnas ta.

Tänavune gripihooaeg algas varakult, sest juba detsembri keskel hindas terviseamet selle haiguse leviku laialdaseks. Haiglaravi vajavate patsientide hulk kasvas Viljandis jaanuari algul hüppeliselt ning A-grippi diagoositi laborianalüüside põhjal koguni 25 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles