Viljandi haigla ei ühinenud sotsiaalministeeriumile esitatud protestiga

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla juhid ei pidanud vajalikuks liituda teiste Eesti haiglate algatatud protestipöördumisega õdede praktikajuhendamise tasude asjus. Siinsete õdede ametikohad on stabiilselt täidetud.
Viljandi haigla juhid ei pidanud vajalikuks liituda teiste Eesti haiglate algatatud protestipöördumisega õdede praktikajuhendamise tasude asjus. Siinsete õdede ametikohad on stabiilselt täidetud. Foto: Marko Saarm / montaaž

Veebruari lõpus saatsid 12 Eesti haigla õendusjuhid sotsiaal- ja haridusministrile ning haiglate liidu juhatajale pöördumise, millega protestitakse õenduspraktika uute rahastuspõhimõtete vastu. Viljandi haiglat pöördujate hulgas ei olnud.

Õendusjuhte paneb nördima asjaolu, et mullu 15. novembril sõlmitud konsensusleppega jäetakse üliõpilaste praktikatasud haiglate kanda, säästetud raha arvelt loodetakse suurendada õdede koolitamist ja vähendada aastaid valitsenud õdede nappust. Haiglad peavad õenduspraktikantidele tasumiseks summad leidma oma eelarvest, lisaraha riik selleks ei anna.

Pöördumisele allakirjutanute hulgas olnud Tartu ülikooli kliinikumi ülemõde Tiina Freimann leidis Postimehele antud kommentaaris, et ennekõike peaks riik taastama õdede diferentseeritud palga­astmed, mis aitaks neile maksta pädevuspõhist töötasu ja motiveeriks neid sellega praktikajuhendajaks olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles